Vse za petje na enem mestu

Skupinske vaje za otroke

Skupinske vaje za otroke

Pevske vaje za otroke so popolnoma prilagojene starosti otrok ter njihovim sposobnostim. Pod vodstvom učiteljice otroci skozi igro spoznavajo svoj glas ter osnovne glasbene prvine. 

Pevske vaje v skupini so primerne za otroke stare od 4 - 7 let. V posamezni skupini so največ trije otroci, saj le tako vaje lahko najbolj optimalno potekajo.

Za otroke, starejše od 7 let, v studiu nudimo prilagojene 30 minutne individualne vaje.

Česa se otroci naučijo?

  • Otroke spodbujamo, da si upajo izražati po svoje 

Pevske vaje za otroke so zasnovane tako, da vse poteka preko igre in zabave. Naš cilj je, da ima otrok rad svoj glas in preko vaj ohrani strast do petja. Otroke spodbujamo, da si upajo igrati z glasom, oponašati živali in razne druge zvoke. Nekaj pesmic, ki jih prepevajo, izberemo mi, ostale pa popolnoma prepustimo njihovemu okusu. 

  • Otroci spoznavajo svoj glas (pevski inštrument)

Vsako vajo začnemo z gibanjem ter sproščanjem telesa, čemur sledi še upevanje glasilk in spoznavanje osnovnih dejstev o njih. Z zabavnimi vajami, ki jih preko leta utrjujemo, otroci nevede usvojijo osnove pravilne uporabe svojega glasu. 

  • Otroci raziskujejo svoj glas

Otroci na vajah na zabaven način spoznavajo različne barve svojega glasu ter se z njimi igrajo. Skupaj s svojimi vrstniki se, preko prilagojenih imitacijskih vaj, v katerih oponašajo drug drugega, živali ali različne druge zvoke iz okolja, učijo svobodnega izražanja. 

  • Otroci urijo posluh in ritem

Na vajah se posluh in ritem urita preko zabavnih gibalno-pevskih iger, igranja na različna glasbila ter petja otroških pesmi. Program nudi zanimive načine odkrivanja zakonitosti posluha in ritma, zato bodo otroci brez dvoma pridobili vsaj osnovno znanje, ki jim bo lahko pomagalo na vsakem koraku v življenju.

Posluh in ritem sta sestavna dela glasbe, ki nas spremlja že od začetka človeštva, ter se skrivata prav v vsakem od nas. Pri nekaterih sta bolj razvita, kot pri drugih, a če imamo željo in vložimo dovolj truda, se zmoremo naučiti tudi tega. Čeprav se lahko učenja lotimo v katerikoli starosti, je najlažje začeti že v otroških letih.

  • Otroci spoznavajo glasbila

V studiu imamo na voljo klavir, kitaro in Orffove inštrumente. Otroci preko leta spoznajo tudi ostale skupine inštrumentov. Preko igranja na druge inštrumente otroci urijo posluh in ritem, hkrati pa je osnovno poznavanje le-teh je zelo uporabno, posebej, če otroci nadaljujejo s petjem tudi kasneje.

  • Delovni listi za spoznavanje osnov glasbe

Osnove glasbe pridobijo otroci počasi ter skozi zabavne naloge na delovnih listih. Starejši otroci preko leta spoznajo tudi osnove glasbene teorije.

Učitelji

Pevske vaje za otroke vodita:

  • Zala Hribernik, diplomirana glasbenica (violinistka)
  • Urška Lužar, diplomirana specialna pedagoginja, pevka Ansambla Jureta Zajca

Urnik

Vaje potekajo preko celotnega šolskega leta, enkrat tedensko po 30 minut. V posamezno skupini so največ 3 otroci.

Urnik za šolsko leto 2017/2018 - Urnik 

Cenik

Plačilo za skupinske vaje je 1-krat mesečno. V plačilo so vključene 4 vaje. 

Cenik za šolsko leto 2017/2018 - Cenik

Več o pogojih poslovanja

Kratka predstavitev pevskih vaj za otroke

Ne prezrite

O studiu

Nataša Nahtigal je zdravnica, ki se je v tujini izšolala za poučevanje obvladovanja glasu in petja.

Poslanstvo studia je širiti idejo, da vsak izmed nas v sebi nosi izjemen inštrument, ki se ga s pravimi vajami lahko nauči obvladovati.

Nataša je skrbno izbrala ekipo studia; vsi zaposleni se redno izobražujejo na vseh področjih razvoja ter poučevanja glasu in petja. Naše glavno vodilo je zadovoljstvo učencev in naših učiteljev.