Vse za petje na enem mestu

Petje narodnozabavne glasbe

Petje narodnozabavne glasbe

Pevci narodnozabavne glasbe moramo na svojih nastopih pokazati raznolikost in zmožnost glasu, saj poleg narodnozabavne glasbe, izvajamo tudi skladbe ostalih žanrov (pop, rock, zimzelene, yugo). V ta namen bomo na vajah spoznavali zmožnosti svojega glasu ter urili optimalno pevsko tehniko, ki nam bo pomagala, tudi ob večurnem petju, vzdrževati glasovno zdravje.

Poleg tega se bomo učili poslušanja sopevcev ter večglasnega petja, sodelovanja z ansamblom ter odrskega nastopa. 

Vaje za petje narodnozabavne glasbe lahko potekajo:

  • individualno
  • vaje za celoten ansamblel

ČESA SE NAUČIMO? 

  • Optimalne pevske tehnike

S treningom zdrave pevske tehnike spoznavamo svoj glas, pridobivamo povezan in stabilen glas, poveča se nam razpon in moč glasu. 

  • Pridobivanje samozavesti in suverenega nastopa 

Znan rek pravi: “Skupina je dobra toliko, kolikor je dober najšibkejši člen v skupini.” Mi smo tu zato, da vam pomagamo okrepiti vašo samozavest in zaupanje vase, ter vas ob rednem delu individualno usmerjamo in pomagamo na poti k napredku in vašim ciljem, saj se samozavest odraža tako v glasu kot v mimiki na odru. Po potrebi in željah delamo tudi s celotno skupino. 

  • Večglasnega petja v skupini

Pevec v ansamblu skoraj nikoli ni le eden, temvec je pogosto član pevskega dueta/terceta/kvarteta. Pevec se mora zato znati prilagoditi inštrumentalistom, obenem pa tudi oni njemu. Svoj glas, melodijo in besedilo mora za ubrano večglasno petje poznati do potankosti. Nato pa je potrebno veliko skupinskega petja, da usvojimo še občutek petja harmonij. 

  • Razumevanje besedil in interpretacija

V vsakem pevskem žanru mora pevec s svojim glasom, nastopom in interpretacijo znati prepričati poslušalca o tem, o čemer prepeva. Po vzoru interpretacije dobrih pevcev ter na podlagi vašega stila in osebnosti, se bomo učili prepoznavati svoje občutke ter kako jih izraziti z glasom. Učili se bomo poslušati sebe, razumeti besedilo in vse skupaj prenesti poslušalcu. 

  • Sodelovanje s sopevci in inštrumentalisti

Dobro sodelovanje s sopevci in inštrumentalisti je podlaga za dobro delovanje ansambla. Inštrumentalisti morajo znati poslušati pevce in obratno. Včasih je težko svoje glasbene ideje, interpretacijo, stil petja uskladiti z ostalimi člani in ob tem ohraniti svojstvenost. Nekaj pozornosti bomo namenili tudi temu.

  • Trening nastopanja na odru 

Na vajah bomo pilili gibanje, igro, interpretacijo in mimiko, kar vam bo pomagalo za bolj samozavesten nastop na odru.

VEČERI ZA NASTOPANJE ZA TRENING NASTOPANJA  

Vsake dva meseca priredimo Večer za nastopanje, kjer imajo pevci priložnost nastopiti na pravem odru. Nastopi lahko posamezen pevec ali celoten ansambel. Za posamezne pevce nastope pripravljamo ob spremljavi glasbenikov (pianista, kitarista ali celega banda), zato poleg odrskih izkušenj pevci pridobivajo tudi izkušnje s sodelovanjem z glasbeniki. 

UČITELJ

Urška Lužar je diplomirana specialna in rehabilitacijska pedagoginja ter pevka Ansambla Jureta Zajca, ki je v studio prinesla nov veter - vaje za narodnozabavno glasbo. Urškina izobrazba je odlična podlaga za delo z malčki, z osebami s posebnimi potrebami in učnimi težavami. Več o Urški...

DARILNI BONI

Če želite podariti pevsko vajo, imamo v studiu na voljo darilne bone. Za naročilo kontaktirajte info@natasanahtigal.com ali 041 240 210. Bone vam lahko pošljemo po pošti ali pa jih pridete osebno iskati v studio.

Petje je zakon! Je čarovnija, jutranja kava, je zdravilo, je psihoterapija. Je zgodba, strast, utrip srca (in src). Petje je igra, prijatelj. In resnica, iskrenost. Je kot dobra hrana, ki jo želiš deliti z drugimi. URŠKA LUŽAR

Ne prezrite

O studiu

Nataša Nahtigal je zdravnica, ki se je v tujini izšolala za poučevanje obvladovanja glasu in petja.

Poslanstvo studia je širiti idejo, da vsak izmed nas v sebi nosi izjemen inštrument, ki se ga s pravimi vajami lahko nauči obvladovati.

Nataša je skrbno izbrala ekipo studia; vsi zaposleni se redno izobražujejo na vseh področjih razvoja ter poučevanja glasu in petja. Naše glavno vodilo je zadovoljstvo učencev in naših učiteljev.