Vse za petje na enem mestu

Individualne pevske vaje

Individualne pevske vaje

Spoznati svoj pravi glas, izraziti z glasom svojo individualnost in si upati povedati sporočila svetu. Vse kar za to potrebujemo je naše telo, ki je popolno zgrajeno tako, da lahko proizvaja tudi do 5 oktav tonov in na stotine različnih barv.

Naše telo se za razliko od ostalih inštrumentov stalno spreminja. Nikoli ni enako. Vse kar nanj vpliva, vpliva tudi na naš glas. Zato je pot do obvladovanja glasu potovanje, na katerem spoznavamo sami sebe. 

Več o individualnih vajah 

Individualne pevske vaje se trudimo prilagoditi posamezniku in njegovim pevskim ciljem. Vse vaje so prepletene z nasveti za optimalno pevsko tehniko, glede na vaše želje in cilje, pa lahko usvajate še: osnove glasbe, petje harmonij, petje okraskov, soul, blues in jazz petje, petje na mikrofon, nastopanje, iskanje različnih barv svojega glasu, improvizacijo, eksperimentiranje ali karkoli vas dodatno zanima.  

Ob koncu vsake vaje prejmete posnetek vaje, s katerim lahko vadite doma in tako s pravimi vajami najhitreje napredujete.

Vaje so primerne za pevce vseh starosti, vseh nivojev znanja in za vse stile petja.

Trening petja je podoben treningu športa

Trening petja je podobno kot trening katerega koli drugega inštrumenta ali športa. Vsem je skupno usklajeno delovanje mišic. S pravo, redno vajo se tako pri igranju klavirja naučimo pravilno in hitro premikati prste, pri gimnastiki narediti trojno salto ali pri plesu pirueto. Iz navedenega sledi, da se vsak izmed nas lahko nauči peti, če si vzame čas in redno vadi. 

S pravo in redno vajo naš glas neverjetno raste:

  • Poiščemo in razvijamo svoj slog petja

Spoznavati svoj glas, sprostiti telo in izražati sebe, je cilj naših pevskih vaj. Ed Sheeran je dobro povedal: ‘’Nihče ne more biti boljši jaz kot jaz,’’ zato na vajah spodbujamo razmišljanje o sebi in svojem načinu izražanja in na tem gradimo dobro pevsko tehniko.

  • Ohranimo zdrav glas

Pravilne pevske vaje ohranjajo glasovno kondicijo in pomagajo, da se pevci znebimo nepravilnih navad, ki škodujejo našemu glasu.

  • Pridobimo povezan in stabilen glas

Z ustreznimi lestvicami se naučimo peti preko celotnega razpona, ne da bi ob tem spremenili barvo ali jakost svojega glasu, lestvice pa kasneje prenesemo v petje pesmi.

  • Povečamo razpon in moč glasu

Če se med petjem naučimo sprostiti nepotrebne mišične napetosti, lahko vsi pojemo vsaj dve oktavi tonov ali več. Poleg tega se s pravilnim oblikovanjem ustne votline naučimo optimalno povečati polnost svojega glasu.

  • Naučimo se igrati ter eksperimentirati z glasom, peti okraske in improvizirati

Petje je kot ples. Tako, kot se z vajo lahko naučimo različnih koreografij, se pri petju lahko naučimo peti okraske in izražati različnih barve in jakosti glasu. Pri tem nam pomagajo posebne lestvice, ki urijo prožnost glasu in dvigujejo samozavest, da si upamo biti ustvarjalni.

  • UČIMO SE SPREJEMATI SVOJ GLAS

Spoznavamo, kako z različnim oblikovanjem ustne votline oblikujemo in obarvamo svoj zvok v super zven. Učimo se čutiti svoje telo ter izražati svoje občutke. Svoj glas spoznavamo v dobri in slabi luči, torej prav takega, kot je. Z vsakim korakom na poti učenja smo bližje sebi, med petjem pa začnemo neizmerno uživati.

Večeri za nastopanje za trenig nastopanja

Vsake 2 meseca priredimo Večer za nastopanje, kjer imajo pevci priložnost nastopiti na pravem odru. Nastope pripravljamo ob spremljavi glasbenikov (pianista, kitarista ali celega banda), zato poleg odrskih izkušenj pevci pridobivajo tudi izkušnje s sodelovanjem z glasbeniki.

Učitelji

Vsi učitelji v studiu učimo po enaki metodi poučevanja optimalne pevske tehnike. Razlika med posameznimi nivoji učiteljev je le v letih izkušenj in letih poučevanja petja. 

Našo ekipo vam predstavljamo tukaj: Učitelji

Cenik za vaje: Cenik

Darilni boni

Če želite podariti pevsko vajo, imamo v studiu na voljo darilne bone. Za naročilo kontaktirajte info@natasanahtigal.com ali 041 240 210. Bone vam lahko pošljemo po pošti ali pa jih pridete osebno iskati v studio.

Petje je zakon! Je čarovnija, jutranja kava, je zdravilo, je psihoterapija. Je zgodba, strast, utrip srca (in src). Petje je igra, prijatelj. In resnica, iskrenost. Je kot dobra hrana, ki jo želiš deliti z drugimi. URŠKA LUŽAR

Ne prezrite

O studiu

Nataša Nahtigal je zdravnica, ki se je v tujini izšolala za poučevanje obvladovanja glasu in petja.

Poslanstvo studia je širiti idejo, da vsak izmed nas v sebi nosi izjemen inštrument, ki se ga s pravimi vajami lahko nauči obvladovati.

Nataša je skrbno izbrala ekipo studia; vsi zaposleni se redno izobražujejo na vseh področjih razvoja ter poučevanja glasu in petja. Naše glavno vodilo je zadovoljstvo učencev in naših učiteljev.