Vse za petje na enem mestu

Blues, soul in jazz petje - tečaj

Blues, soul in jazz petje - tečaj

Med glasbeniki popularnih zvrsti glasbe velja rek: ''Če znaš igrati blues, znaš igrati vse.'' Jazz, soul in blues glasba so osnove skoraj vseh popularnih stilov petja. Z njihovim razumevanjem veliko lažje sodelujemo z drugimi glasbeniki, improviziramo, ekspirimentiramo in navsezadnje ustvarjamo svojo glasbo. Lahko bi rekli, da postanemo bolj glasbeno razgledani. 

Več o tečaju

Tečaj blues, soul in jazz petja traja 10 tednov, vsak teden ob istem času, po 90 min. Da je delo lahko čimbolj učinkovito, v vsako skupino sprejmemo največ 8 pevcev. 

Glavne teme tečaje


 • osnove glasbenih zvrsti: blues, gospel, swing, bossa nova, samba, funk, soul
 • osnove jazz improvizacije ''Scat''
 • širjenje svojega glasbenega repertoarja
 • razumevanje besedil in interpretacija
 • učenje začetne komunikacije s spremljevalnimi inštrumentalisti
 • kaj je 'Lead sheet'

Več o temah tečaja

 • Širjenje lastnega repertoarja


Med preučevanjem določene glasbene zvrsti, bomo zraven spoznavali tudi najbolj znane skladbe, ki so prepoznavne za vsako zvrst posebaj ter skladatelje in znane interprete posamezne zvrsti. Po glasbenih slogih bomo širili svoj repertoar. Vsak pevec bo seveda imel svobodno izbiro pri izboru svojih najljubših skladb posameznega žanra.  • Ritem in harmonija


Vsaka od zgoraj naštetih glasbenih zvrsti ima svoje ritmične posebnosti. Vsako zvrst bomo vzeli pod ritmični in harmonski drobnogled ter spoznali in se naučili, kako se gibati oz. frazirati v posameznem glasbenem stilu. 

 • 

Razumevanje besedil ter interperetacija


Čas bomo namenili tudi razumevanju besedil ter interpretaciji. Pevci bodo dobili znanje, kako interpretirati posamezen stil v okviru ritma in harmonije, ter si v teh okvirih dovoliti svobodo, da poiščejo svojo avtentičnost.

 • 

Vokalna Improvizacija “Scat”


Učenje improvizacije sprva poteka preko igre z akordi, ritmom in zlogi. Tako se naučimo sestavljati glasbene slike in motive, ki jih lahko kasneje uporabimo za pisanje skladb in izražanje svoje avtentične osebnosti. Spoznali bomo “scat”, ki je ime za vokalni jezik improvizacije in se uporablja predvsem v jazzu in bluesu.  • Pisanje “Lead Sheeta” 

Lead sheet je oblika glasbene notacije, ki določa bistvene elemente priljubljene pesmi: melodijo, besedilo in harmonijo. Melodija je napisana v notah, besedilo je napisano pod posamezno noto oz. notnim črtovjem. Harmonija je označena s simboli akorda nad notnim črtovjem. 


 • 

Delo z instrumentalisti in ansambli


Pogosto se zgodi, da pevec ne ve, kako sodelovati in se glasbeno sporazumevati z inštrumentalisti ali ansamblom. Naučili se bomo, kako to početi in seveda, kako svojo interpretacijo, ritem, glasbene ideje ter harmonije obrazložit in napisat za instrumentaliste, da se čim hitreje glasbeno sporazumemo med sabo.Učitelj

Kristina je magistrica jazz petja, pevka, učiteljica petja, avtorica glasbe ter Life Coach. Med leti 2007 -2011 je bila prof. jazz in pop petja na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Bila je ena prvih učiteljev v Sloveniji z licenco za poučevanje Speech level singing pevske tehnike. Leta 2014 je bila Vocal coach pri televizijskem projektu Razred talentov.  Več o Kristini...

Urnik

vsak torek 17:00-18:30 

6. marec 2018 - 22. maj 2018 (z izjemo 24.4. in 1.5.)

Lokacija: Pevski studio Nataša Nahtigal, Slamnikarska 4, 1230 Domžale

Cena in prijava

Cena 10-tedenskega tečja je 220 eur.

Za posamezen tečaj imamo 8 mest. Za rezervacijo pišite na info@natasanahtigal.com ali pokličite 041240210. Račun vam pošljemo po emailu in vaša rezervacija je potrjena s plačilom. 

Če želite več od tečaja...

Za vse tiste, ki si želite obiskovati vaje za blues, soul in jazz petje več kot 10 tednov, v studiu nudimo celoletno šolo, ki poteka od oktobra do junija. Več o šoli...

Kristina o sodelovanju z glasbeniki

Ne prezrite

O studiu

Nataša Nahtigal je zdravnica, ki se je v tujini izšolala za poučevanje obvladovanja glasu in petja.

Poslanstvo studia je širiti idejo, da vsak izmed nas v sebi nosi izjemen inštrument, ki se ga s pravimi vajami lahko nauči obvladovati.

Nataša je skrbno izbrala ekipo studia; vsi zaposleni se redno izobražujejo na vseh področjih razvoja ter poučevanja glasu in petja. Naše glavno vodilo je zadovoljstvo učencev in naših učiteljev.