Vse za petje na enem mestu

Delavnica 'Voice science works'

Delavnica 'Voice science works'
Delavnica 'Voice Science Works' prvič v Sloveniji!

Pridružite se nam na edinstveni dvodnevni delavnici, na kateri bomo spoznali sodobne raziskave o glasu in jih direktno pretvorili v uporabne informacije, tako da jih boste, pevci in učitelji petja, lahko takoj uporabili v praksi.

Iz Los Angelesa k nam prihajata Dr. David Harris in Laurel Irene, ki nas bosta na interaktiven in enostaven način popeljala na novo raven razumevanja našega glasu. 

Spoznali bomo revolucionarno tehnologijo za učinkovito upevanje ter vaje, ki so po znanstvenih raziskavah, najboljše za ohranjanje glasovnega zdravja. 

Sodobni pristopi k učenju petja, treniranja posluha in urjenja naših možganov, da uspejo povezovati logiko, razmišljanje in ustvarjalnost. 
Ko petje postane umetnost. 

TEME DELAVNICE

Prvi dan (6. junija 16.30–20.30) – TEORETIČNI DEL

 • poslušajmo svoj glas na malo drugačen način
 • vizualen prikaz glasu pri različnih stilih petja (rock, muzikal, klasično petje)
 • kako lahko med petjem nadzorujemo moč, jakost in barvo glasu
 • poznavanje osnovnih zakonitostih zvoka, ki nam lahko pomagajo pri boljšem obvladovanju glasu
 • kako se učimo, nevroplastičnost možganov
 • kako možgani upravljajo petje, povezava med umetnostjo in razmišljanjem
 • kako izklopiti svoj kritičen um in se prepustiti ustvarjalnemu procesu
 • glavne vaje, ki po znanstvenih raziskavah pomagajo k bolj učinkovitemu upevanju
 • uporaba različnih programov za analizo glasu

Drugi dan (7. junija 16.30–20.30) – PRAKTIČNI DEL

 • kako nam poznavanje znanosti o glasu praktično koristi pri petju pesmi
 • kako uporabimo tehnologijo med pevskim treningom
 • kako si ustvarimo vaje, primerne za svoj glas
 • najbolj učinkovito upevanje
 • praktičnen pogled na različne stile petja (pop, rock, muzikal, opera)
 • razlika med petjem muzikalov in klasičnim petjem
 • raziskovanje različnih načinov petja: distorzija, alikvotno petje (overtone singing), growl, belt 
 • in še o vsem, kar naš glas zmore …

Po končanju delavnice (7. junij od 20:30-21:30) bomo imeli čas tudi za vprašanja in odgovore, druženje in izmenjavo izkušenj. 

PREDAVATELJA: DAVID in LAUREL

David Harris je doktor glasbenih umetnosti (DMA), specializiran na področju moderne glasbe ter zborovskega petja in dirigiranja. Je direktor VoiceScienceWorks ter ustanovitveni član in skladatelj organizacije C3LA (Los Angeles first contemporary choral collective). Trenutno poučuje petje na akademiji (American Musical and Dramatic Academy) ter vodi profesionalni zbor v cerkvi (First Congregational Church) v Los Angelesu.

David je upravni član združenja Pan American Vocal Association, prve profesionalne organiziacije posvečene znanosti o glasu in glasovni habilitaciji. Njegov učitelj je tudi Ingo Titze, eden izmed najboljših znanstvenikov za glas našega časa.  

Laurel Irene je pevka in učiteljica petja v Los Angelesu. Petje je poučevala na univerzi College of Holly Cross ter na univerzi Boosse school of music v Bostonu, kjer je sodelovala tudi s seattelsko opero. Diplomirala je na inštitutu Summer Vocology Institute (The National Center for Voice and Speech). Trenutno zaključuje magisterij iz glasbe na področju glasovne umetnosti na univerzi Južna Kalifornija.  

Več: www.voicescienceworks.com

Predstavitev v angleškem jeziku...

ZA KOGA JE DELAVNICA PRIMERNA? 

Delavnica je primerna za pevce vseh stilov petja, učitelje petja, igralce, producente ter vse, ki radi raziskujete sebe in svoj glas. Za začetnike, amaterje in profesionalce.

Delavnica bo potekala v angleškem jeziku, zato je za udeležbo na delavnici potrebno osnovno razumevanje angleškega jezika.

CENA, PRIJAVA, LOKACIJA

Cena delavnice (6. in 7. junij): 150 EUR (ddv vključen v ceno) 
Udeležba enega dneva delavnice: 85 EUR (ddv vključen v ceno)

V primeru odpovedi:
- do vključno peti dan pred delavnico vrnemo 90 odstotkov cene 
- četrti ali tretji dan pred delavnico vrnemo 50 odstotkov cene

Za prijavo na delavnico nam pišite email na info@natasanahtigal.com ali pokličite 041 240 210

Lokacija: Pevski studio Nataša Nahtigal, Slamnikarska 4, 1230 Domžale

Nekaj odzivov z njunih delavnic:

Laurel and David knocked it outta the park! The knowledge that both of them have is phenomenal…I felt as if I walked through an experience with them; rather than just listened to a lecture.  ~ Keeleen Miskin, music theater coach and voice educator, Atlanta, Georgia
Amazing!!! It was absolutely fabulous; I wish I could work with David and Laurel on a consistent basis and can't wait until I can attend another workshop! It was fascinating and opened my eyes to new options in terms of both pedagogy and thinking about my own singing.  ~Kelly Ash, musician and educator, Seattle, Washington
To me, vocal acoustics has been like boxing, I've been getting little jabs for so many years, but today you gave me tons of upper cuts!" -Fernando Zimmermann, vocal coach, Santa Carina, Brazil
Fascinating, interactive, motivating. I loved the voice analyzer! ~Marcia Ragonetti, Mezzo-soprano, Denver, Colorado
I loved putting into practice what I learned, and started warming up with the straw right away…I learned how to sing without getting as tired, and how to get better sound with less work. ~Annie Scott Rogers, Actor, San Francisco, California
Every type of musician--singer, composer, conductor, or otherwise will benefit from attending this workshop.  ~Diana Woolner, vocalist, composer, and teacher, Los Angeles, California

Ne prezrite

O studiu

Nataša Nahtigal je zdravnica, ki se je v tujini izšolala za poučevanje obvladovanja glasu in petja.

Poslanstvo studia je širiti idejo, da vsak izmed nas v sebi nosi izjemen inštrument, ki se ga s pravimi vajami lahko nauči obvladovati.

Nataša je skrbno izbrala ekipo studia; vsi zaposleni se redno izobražujejo na vseh področjih razvoja ter poučevanja glasu in petja. Naše glavno vodilo je zadovoljstvo učencev in naših učiteljev.